Ma – vrij 08:30 – 17:30

 Device as a Service 

De meest duurzame DaaS van Nederland

Met DaaS IT Now (Device as a Service) bieden wij u totale ontzorging voor al uw IT-apparatuur, tegen een vaste prijs per maand. Wij ontlasten uw IT-afdeling en zorgen ervoor dat uw werknemers continu kunnen uitblinken met up-to-date en goed functionerende apparatuur. En dat alles op een 100% duurzame manier. 

Volledig ontzorgd in iedere fase van de levenscyclus

In een IT-levenscyclus onderscheiden we verschillende fasen: het verkrijgen, het gebruiken en het afvloeien van IT. Tot slot moet dit proces beheerd worden. Met DaaS IT Now ontzorgen we uw organisatie in iedere fase van de levenscyclus, daar waar nodig. Zo kunt u:

Device as a Service verkrijgen
IT-advies voor de werkplek wordt steeds belangrijker. Vooral op het gebied van veiligheid, duurzaamheid en flexibiliteit bij hybride werken. Bij DaaS IT now is goed IT-advies onderdeel van onze oplossing en kunt u de doelen van uw organisatie sneller bereiken.

DaaS IT Now is merk- en leveranciersonafhankelijk en dus bent u niet gebonden aan 1 merk of 1 leverancier. U kiest zelf de leverancier(s), het merk en de apparatuur. Wij zorgen er dan voor dat alles uiteindelijk goed werkend wordt uitgerold. Indien u wel advies over de hardware wenst dan kunt u hiervoor uiteraard eveneens bij ons terecht.

Van CMDB-registratie, imaging en asset tagging van werkplekken, tot het plaatsen van screenprotectors, updaten van software en het opladen van mobiele devices: wij nemen u desgewenst alle voorbereidende werkzaamheden uit handen.

Om een efficiënte uitrol te waarborgen stellen wij een webbased bestel-, planning- en uitgifte portal beschikbaar waarbij wij zorgen dat de apparatuur bij de juiste werkplek of juiste persoon, zelfs thuis, terecht komt. Tevens wordt de teruggave van de oude apparatuur correct afgehandeld en in de portal geregistreerd.

Waarom DaaS IT Now?

Merk onafhankelijk

Behoud de regie over wat u bestelt en waar u dat doet.

Optimale flexibiliteit

Tussentijds vernieuwen, op- en/of afschalen is mogelijk.

100% duurzaam

Iedere fase van de IT-lifecycle zo duurzaam mogelijk ingericht.

Grip op IT en financiën

Volledige grip op de IT lifecycle, IT vernieuwing en IT budgetten.

Volledig ontzorgd

Van A tot Z, zodat u nergens meer omkijken naar heeft.

Modulair af te nemen

U bepaalt zelf welke diensten u graag aan ons wilt uitbesteden.

Wat zijn de grootste voordelen van Device as a Service?

DaaS IT brengt meerdere voordelen met zich mee. Hieronder hebben we de meeste voordelen van Device as a Service voor u uiteengezet:

De werkdruk op uw IT-afdeling reduceren

Het vinden van gekwalificeerde werknemers is in deze tijd lastig. Met Device as a Service nemen wij het werk (daar waar nodig) voor u uit handen, maar u behoudt de regie.

Transparantie en voorspelbare kosten

Normaalgesproken is het erg lastig om IT uitgaven te budgetteren. Met Device as a Service is dit verleden tijd. U kunt investeren in nieuwe technologie wanneer dat nodig is, en niet wanneer het budget dat toelaat.

Productieve en gemotiveerde collega's

Voorkom frustratie, stress en productiviteitsverlies door ervoor te zorgen dat uw collega's met moderne en goed functionerende devices kunnen werken.

Bespaar geld én het milieu

Waarom apparatuur langer gebruiken dan economisch verantwoord is? Door proactief te vernieuwen minimaliseert u de Total Cost of Ownership en wordt apparatuur duurzaam herinzet.

Andere voordelen van Device as a Service

Wat is Device as a Service / Wat is DaaS?

Met Device as a Service (DaaS), ook wel Hardware as a Service (HaaS) genoemd, betaalt u voor het gebruik van IT-apparatuur zoals smartphones, tablets, laptops, desktops en monitoren tegen een vast maandelijks tarief. Dit model is vergelijkbaar met huren. Bij DaaS zijn echter ook additionele diensten inbegrepen zoals asset management, preparatie, logistiek, onderhoud, afvoer, dataverwijdering en duurzame herinzet van gebruikte apparatuur. En dat alles voor een vast maandelijks tarief.

Device as a Service Dell laptop

Waarom DaaS IT Now?

1. Merkonafhankelijk

Wij zijn merk- en leveranciersonafhankelijk, dit geeft u de flexibiliteit om uw eigen apparatuur, merken en leveranciers te kiezen. U kunt bij uw huidige partners bestellen en u hoeft geen rekening te houden met onze verkoopbelangen. Dit geeft u de vrijheid om prijzen, leveringen en andere condities zelf met de leverancier af te stemmen. Bovendien, u kunt ook apparatuur van verschillende merken en leveranciers combineren in één overeenkomst.

2. Optimale flexibiliteit

Onze onafhankelijkheid geeft u de vrijheid om de apparatuur, merken en leveranciers te kiezen die het beste bij uw organisatie passen. Onze flexibiliteit biedt u de mogelijkheid om tijdens de looptijd van de overeenkomst, oude apparatuur te vervangen voor nieuwe, of om op- en af te schalen. Bovendien, bieden wij flexibiliteit bij het einde van de looptijd, waarbij u de keuze heeft om apparatuur te vernieuwen, door te huren of te retourneren.

3. 100% duurzaam

Device as a Service (DaaS) speelt een belangrijke rol in het ondersteunen van de circulaire economie, omdat oude apparatuur vaak een tweede leven krijgt of gerefurbished wordt. DaaS IT Now gaat echter nog verder op het gebied van duurzaamheid. Wij hebben duurzaamheid verweven in elke fase van de IT-levenscyclus. Van advies over energie-efficiëntie van devices, verwerking van verpakkingsmateriaal en slimme melkman-routes tot preventief onderhoud.

4. Voledig ontzorgd

De term ‘Device as a Service’ (DaaS) wordt vaak te snel gebruikt, terwijl er belangrijke componenten ontbreken. Met DaaS IT Now bieden wij een complete oplossing die zorgt voor ontzorging voor zowel uw financiële afdeling als IT-afdeling, waardoor uw collega’s productief en gemotiveerd kunnen werken met state-of-the-art en goed functionerende apparatuur.

5. Modulair af te nemen

Onze DaaS IT Now oplossing biedt flexibiliteit, u kunt zelf bepalen welke diensten u binnen de oplossing zelf wilt uitvoeren. Neem gerust contact met ons op om te bespreken hoe we uw organisatie kunnen ondersteunen met een op maat gemaakte oplossing.

6. Grip op IT en financiën

Met de DaaS IT Now oplossing behoudt u altijd de controle over uw IT-uitgaven. U kunt investeren in de apparatuur die u nodig heeft, zonder te worden beperkt door budgettaire overwegingen. Bovendien is het mogelijk om tussentijds uw apparatuur te vernieuwen of op- en af te schalen, zodat u altijd beschikt over de juiste hoeveelheid en kwaliteit van apparatuur. 

Hoe ziet het proces van Device as a Service eruit?

De Device as a Service (DaaS) oplossing van ons is speciaal ontworpen om uw organisatie te ontzorgen in iedere fase van de IT-levenscyclus. Van het verkrijgen van nieuwe apparatuur tot het veilig en duurzaam afvoeren ervan. Wij zorgen ervoor dat u zich geen zorgen hoeft te maken over het beheer van uw IT-apparatuur. Door onze IT Lifecycle Management diensten, bent u verzekerd van efficiënte en effectieve beheer van uw devices, terwijl u zich kunt focussen op uw core business.

Wat is het verschil tussen Device as a Service en IMACD?

Device as a Service (DaaS) en IMACD zijn beide dienstverleningsconcepten gericht op het beheer van IT-apparatuur, maar er zijn belangrijke verschillen tussen de twee. DaaS biedt een compleet pakket aan diensten, waaronder nieuwe hardware en financiering hiervan. IMACD, aan de andere kant, richt zich op reeds geïnstalleerde werkplekken en biedt diensten zoals installatie, verplaatsing, toevoeging, wijziging en verwijdering. Kortom, DaaS biedt een totaaloplossing voor het beheer van uw IT-apparatuur, terwijl IMACD zich richt op specifieke veranderingsdiensten voor reeds geïnstalleerde werkplekken.

Wat is het verschil tussen koop, ICT leasen en Device as a Service?

Er zijn verschillende manieren om IT-apparatuur af te nemen, zoals kopen, of Device as a Service (DaaS). DaaS biedt een totaaloplossing waarbij u niet alleen gebruik maakt van de nieuwste hardware, maar ook van professionele diensten en flexibele financieringsoplossingen. 

Bij koop, wordt de IT-apparatuur eigendom van uw organisatie en bent u verantwoordelijk voor de afschrijving, vervanging en het beheer van de apparatuur. Bij financial lease, wordt de IT-apparatuur geleased en is er vaak sprake van een financial of operational lease. Bij een financial lease, wordt u eigenaar van de IT-apparatuur en bent u verantwoordelijk voor de afschrijving, vervanging en het beheer. Bij een operational lease, betaalt u voor het gebruik van de IT-apparatuur en bent u niet verantwoordelijk voor de afschrijving, vervanging en het beheer.

Met DaaS, kiest u voor een operational lease en profiteert u van de voordelen van nieuwe hardware, professionele diensten en flexibele financiering. Hierdoor kunt u zich concentreren op uw core-business en wordt u ontlast van de zorgen over IT-apparatuur.

Koop
Financial lease
Device as a Service
Juridisch eigendom van de apparatuur
Bij de afnemer.
Bij de afnemer.
Bij de leasemaatschappij.
(Restwaarde)risico
Bij de afnemer.
Bij de afnemer.
Bij de leasemaatschappij.
Investeringskosten
Hoge investeringskosten.
Geen investeringskosten, maar een vast bedrag per maand.
Geen investeringskosten, maar een vast bedrag per maand.
Gebruiksperiode
Veelal een gebruiksperiode langer dan de economische levensduur van een device (de technische levensduur).
Veelal een gebruiksperiode langer dan de economische levensduur van een device (de technische levensduur).
Een looptijd die aansluit bij de economische levensduur van een device.
Vernieuwingsbeleid
Veelal ad-hoc / reactief
Veelal ad-hoc / reactief
Proactief
Vernieuwingsmoment
Vaak door budgettaire beperkingen pas kunnen vernieuwen als de apparatuur stuk gaat of niet meer werkt.
Vaak door budgettaire beperkingen pas kunnen vernieuwen als de apparatuur stuk gaat of niet meer werkt.
Mogelijkheid om te vernieuwen voordat het stuk gaat, trager wordt of niet meer aansluit bij essentiële software.
Werkdruk ICT-team
Hogere werkdruk ICT-team.
Hogere werkdruk ICT-team.
Lagere werkdruk ICT-team.
Voorspelbaarheid en transparantie in kosten
IT-investeringen moeilijk te budgetteren, weinig transparantie in kosten.
IT-investeringen moeilijk te budgetteren, weinig transparantie in kosten.
IT-investeringen eenvoudig te budgetteren, uitstekende transparantie in kosten.
Op- en afschalen
Geen mogelijkheden om af te schalen, behalve als de hardware wordt verkocht. Bij opschalen zal meer hardware gekocht moeten worden.
Op- en afschalen is niet mogelijk
Op- en afschalen is mogelijk, omdat flexibiliteit standaard in de overeenkomst is opgenomen.

Veelgestelde vragen over Device as a Service

Een device is een brede term die verwijst naar een scala aan IT-hardware, waaronder de meest voorkomende zoals desktops, monitoren, laptops, tablets en smartphones. Maar het omvat ook andere soorten technologische apparatuur, zoals audiovisuele apparatuur, printers, scanners, Extended Reality hardware en Point of Sale apparatuur. Ongeacht wat voor type device je zoekt, het is een essentieel onderdeel van onze moderne digitale wereld.

Device as a Service is de ideale oplossing voor het efficiënt beheren van IT-apparatuur, of het nu gaat om mobiele apparaten zoals smartphones, laptops en tablets, of de vaste werkplek, bestaande uit een desktop met één of meerdere monitoren. Deze service biedt niet alleen efficiëntie, maar ook kostenbesparingen op de lange termijn.

Als u overweegt Device as a Service te implementeren, is het belangrijk om de mogelijke nadelen te overwegen. Een van deze nadelen kan zijn dat werknemers die betrokken zijn bij werkplekondersteuning zich zorgen maken over hun baan. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat DaaS niet bedoeld is om werknemers te vervangen, maar om de IT-diensten efficiënter te maken. Een ander nadeel kan zijn dat u niet altijd precies weet welke diensten u nodig heeft. DaaS IT Now is modulair opgebouwd zodat u alleen de diensten afneemt die u echt nodig heeft.

Nee, dit zijn twee verschillende zaken. Waar het bij Device as a Service gaat om een Managed Service model voor hardware, gaat het bij Desktop as a Service om het beschikbaar stellen van een virtuele desktopomgeving. Met een virtuele desktopomgeving wordt het leveren van veilige SaaS- en legacy-applicaties bedoeld. Vaak is dit een abonnementsmodel waarbij u betaalt per gebruiker. Dat maakt het eenvoudig om on-demand op- of af te schalen.

Device as a Service (DaaS) en IT-outsourcing zijn gerelateerde concepten, maar er zijn cruciale verschillen tussen de twee. DaaS is een specifiek type van IT-outsourcing, gericht op het beheer en onderhoud van hardware. Terwijl IT-outsourcing vaak een bredere scope heeft, waarbij organisaties beslissingsbevoegdheid en verantwoordelijkheid overdragen aan een externe partij. DaaS daarentegen, stelt organisaties in staat om de regie te behouden over de hardware die zij gebruiken, van welk merk dit is, bij welke reseller zij dit bestellen en welke diensten er worden uitgevoerd.